Lestarieven

Autorijlessen  
Losse autorijles van 60 minuten € 51,-
Lespakket van 10 rijlessen van 60 minuten (€49,- per uur) € 490,-
Lespakket van 20 rijlessen van 60 minuten (€48,50 per uur) € 970,-
Lespakket van 30 rijlessen van 60 minuten (€48,- per uur) € 1440,-
Theorieles klassikaal 2 uur € 15,-
Tussentijdse toets / Toets module 3 (inclusief toetskosten CBR) € 217,-
Praktijkexamen (inclusief examenkosten CBR) € 233,25

 Bij veel rijscholen worden complete lespaketten aangeboden. Dit klinkt in eerste instantie erg aantrekkelijk. Achter deze aanlokkelijke aanbiedingen zitten echter een paar addertjes, of liever gezegd adders onder het gras:

  • Kijk maar eens op www.rijschoolgegevens.nl en vergelijk de slagingspercentages van deze rijscholen met de onze… Als je dan even uitrekent wat 1 of soms zelfs 2 of 3 herexamens kosten, dan kom je toch wel aan een erg duur pakketje uit!
  • Ooit gekeken naar bijkomende kosten? Wat dacht je van: inschrijfgeld, kosten van de intest, hoge examen kosten, huur van de lesauto voor het rij-examen, kosten van de extra rijlessen nadat je voor de zoveelste keer gezakt bent…). Eigenlijk logisch, want van een lesprijs van € 30,- per uur kan geen enkele rijschool leven!
  • Stel je gaat op tennisles. Zou je tennisleraar je binnen een uurtje kunnen vertellen wanneer je klaar bent om Wimbledon te winnen? Dit is eigenlijk wel waar het op neer komt als je veel rijscholen met kant en klaar pakketten moet geloven...

Toch kun je ook bij auto- en motorrijschool Thewissen lespakketten kopen. De prijs van de pakketten is gebaseerd op de betaling. Doordat je een lespakket in één keer vooraf betaalt, ontvang je een korting op de lesprijs. Des te hoger het aantal lessen dat je inkoopt, des te groter wordt de korting.