Je autorijbewijs halen

Je autorijbewijs halen Je autorijbewijs halen
Toon meer afbeeldingen  
 

Goed autorijden leer je niet door het aanleren van trucjes, waarmee je de examinator om de tuin zou kunnen leiden. Goed autorijden leer je ook niet door eindeloos 'examenroutes' (die overigens niet bestaan) te oefenen in de plaats waar je examen doet.

Wat wij verstaan onder goed leren autorijden?
1. Dat je de auto goed leert bedienen (schakelen, sturen, remmen). Hierdoor voel je je later ook meteen thuis in elke andere willekeurige auto,
2. Dat je ontspannen en echt zelfstandig met de auto door het verkeer kunt bewegen en problemen weet te vermijden. Met andere woorden: veel werken aan gevaarherkenning en verkeersinzicht (defensief autorijden),
3. Voor het geval je in de problemen komt, dat je zélf een oplossing weet te bedenken om die problemen op te lossen.

Natuurlijk heeft je instructeur het wettelijk vereiste instructeurbewijs. Maar hij heeft zich ook gespecialiseerd door extra opleidingen te volgen bij onder anderen het CBR (Rijopleiding in Stappen). Hierdoor is hij verplicht om jaarlijks een aantal applicatiedagen te volgen en krijgt hij regelmatig praktijkbegeleiding. Ook trainingen in het lesgeven zelf (onderwijskunde) en psychologie zijn onderdelen van de opleiding. Waardoor jouw rijlessen van uitzonderlijk hoge kwaliteit zijn.

Tijdens de opleiding werk je met een praktijkboek. Hiermee kun je jezelf goed voorbereiden op de komende praktijklessen. Ook kun je na afloop van de les de stof nog eens rustig nalezen. Als je dit goed doet, bespaar je behoorlijk wat tijd en geld!! Want waarom zou je instructeur in de auto uitgebreide verhalen vertellen, als je de les grotendeels thuis al kunt voorbereidenÂ….